COMPAGNIET RESTAURANT

Sjøgata 12
9008 Tromsø
Telefon: 77 66 42 22

post@compagniet.no

for bordreservasjoner bruk:

booking@compagniet.no


ÅPNINGSTIDER

BAR/NATTKLUBB
Onsdager       21:00-02:00
Torsdager      21:00-02:00
Fredager        18:00-03:30
Lørdager        21:00-03:30

 

Spisestuene
Man-Lør         16:00-23:00
Søndag lukket

 

 

 

 

 

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Vinkart

Champagne
Moët Chandon, Impérial Brut 840
Bollinger, Special Cuvée Brut 795
Jean Milan, Cuvee Nico Widerberg Brut 650
Pascal Doquet, Grand Cru Mesnil 1995 925

Musserende
Cava Comte de Subritas Brut Nature 420
Prosecco ZONIN 495
Adami, Vigneto Giardino 495
Paul de Coste, blanc de blancs brut 315

Compagniets Aperitiff 92
Litt pære-Cognac i et Champagneglass
toppet med Prosecco


Hvitvin

Riesling
Riesling forbindes hovedsakelig med Tyskland og Nord-Frankrike. Druen tåler kalde klimaer hvor den gir en slank, delikat vin med høyt syreinnhold. Riesling gir på sitt beste syrerike, fruktige og balanserte viner med aroma av epler og sitrus.
 

Peter Nicolay Bernkasteler alte Badstube am Doctorberg Riesling Spätlese Trocken 630
Fritz Fisk 415
Eva Fricke, lorcher Riesling Qba trocken 555
Eva Fricke, Selingmacher Riesling QBA 640
Schloss Johannisberg Silberlack Erstes Gewachs, 2009 920
Schloss Johannisberger Rotlack Riesling Kabinett trocken, 2010 690
Jean-Marc Bernhard Riesling Schlossberg, Alsace Grand Cru 655
Jean-Marc Bernhard Riesling Wineck-Schlossberg 620

 

Chardonnay
Chardonnay har i utgangspunktet ikke spesielt særegen aroma - den er litt nøytral, men den er fantastisk til å reflektere sitt geografiske opphav. I sitt hjemdistrikt, Burgund i Frankrike gir druen elegante viner med flott syre og toner av grapefrukt, ananas og smør.
 

Chablis
Morey Saint Aubin 1er cru 2009 595
Tremblay Chablis 455
Tremblay Chablis   1er Cru "Fourchaumes" 640
LA Maison Romane
Chablis Cote de Bougros  850
Chablis Grand Cru Valmur  1095 grand cru les clos 1150

Montrachet
Ramonet La Boudriotte  755
Ramonet blanc les verges  900

Mersault
Remi Jobard-Chabloz  Le Limozin 2009 700
Maison Leroy 1er Cru Bouchères 2008  1295
Pierre Morey Perrieres, Premier Cru 2009 1650
 

Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc kommer opprinnelig fra Loire, der den brukes i en rekke av de mest populære tørre vinene der den bidrar med snert og dybde. Lukten blir ofte beskrevet som solbærblader og gress. Viner av druen blir både livlige, rene og forfriskende, og de smaker alltid umiskjennelig Sauvignon Blanc.

Caves de la Loire, Les Anges 425
Sancerre Domaine de la Villaudière 575


Husets Vin

Vi har i tillegg  husets  vin  som vi stadig endrer. Spør deres servitør.

Rødvin

Cabernet Sauvignon / merlot
Cabernet Sauvignon gir fargesterke viner med stor smaksrikdom. Aromabildet er ofte fruktig med preg av solbær og kryddertoner med faste tanniner som kommer fra skallet og druesteinene. Viner laget på Cabernet Sauvignon er svært lagringsdyktige. Merlot-druen stammer fra Bordeux hvor trives godt i St. Emilion og Pomerol. Her utvikler den viner med aromaer av friske bær og krydder med en plommeaktig, sødmefull karakter. Det er svært vanlig å blande disse druene da de komplementerer hverandre meget bra. Passer til lam eller okse.

Château Villemaurine Grand Cru Classé 705
Château Verdignan 2001 630
Château Kirwan 2004 1195
Joseph Phelps Vineyards, Napa Valley 08 895
Dunn Vineyards, Napa valley (ÅR?) 1150
Château Gombaude-Guillot 2004 650
Domaine re cambes Côtes de bourg 850
Tertre roteboeuf 2009 2750

 

Syrah
Syrah har vært i bruk i Rhônedalen siden begynnelsen av vår tidsregning og gir kraftige viner som er spesielt populær for sin pepperaktige kryddersmak og sitt umiskjennelige sjokoladepreg. Syrah fra Rhônedalen passer svært bra til viltkjøtt.

Gerin Côte Rôtie Champin le Seigneur 750
Jamet Côte-Rôtie 2008 970
Cote-Rotie Les Grandes Places 2009 1650
Paul avril châteauneuf-du-pape 1150
Tour Saint Michel Côtes du Rhône 475


Pinot Noir
Mange mener at Pinot Noir er verdens beste vindrue og er opphavet til de mange berømte rødvinene fra Burgund i Frankrike. Druen tar lett til seg karakteristikk fra sitt jordsmonn og smaker ofte saftig med et preg av røde bær og en elegant fruktighet og syre.

Chassagne-Montrachet Morgeot 630
Vosne–Romaneè Les Suchots 2009 1150
gevrey-chambertin cazetiers 2009 950
 
Naigeon, Geverey-Chambertin,
«Lavaux Saint Jacques» 2008 925
 
Naigeon, Gevery-Chambertin,
Grand Cru 2009          1250
 
Domaine Romanee-Conti 2009 Echezeaux 8495
Domaine Romanee-Conti 2009 Grands Eschezeaux 11250
Domaine Romanee-Conti 2009 Romanee St.Vivant 19950
Domaine Romanee-Conti 2009 La Tâche 30000

 

Nebbiolo
Nebbiolo dyrkes i regionen Piemonte i nord-vest Italia. Druen er blant annet brukt i de berømte vinene Barolo og Barbaresco. Disse dyprøde vinene er svært tanninrike, med dufter av tjære og roser. Ved lagring utvikler vinene unike og komplekse aromaer og smaker, og får det karakteristiske oransje fargeskjæret øverst i glasset. Perfekt til and eller viltkjøtt.

Barbaresco Vigneto Gallina 610
Barbaresco Marchesi di Grésy 2007 1595
vietti barolo Castiglione 790
VIETTI barolo lazzarito 08  1410
vietti barolo riserva villero 04 2650
azelia barolo san rocco 07 850


Tempranillo
Tempranillo brukes i en rekke av de mest respekterte spanske rødviner, ikke minst er den viktig for landets prestisjetunge Riojaviner. På grunn av sitt høye tannininnhold kan en tempranillo-vin leve lenge og utvikle seg i mange år på flaske. Tempranillo smaker ofte av krydder og lær, og lett lar seg forme av eikefatene som vinen gjerne lagres på i Spania. Perfekt til lam eller okse.

Carlos Serres Crianza 495
Carlos Serres Reserva 2005 625
Dinastia Vivanco Crianza 555
Vega Sicilia Unico 1991 4500


Amarone
Amarone er en italiensk, tørr rødvin. Tradisjonelt lages den av tørre druer fra Corvina, Rondinella og Molinara. Den kommer fra Veneto i distriktet Valpolicella, like nord for Verona. Vinen produseres helt eller delvis av tørkede druer. Dette gjør at vinen blir alkoholsterk og fyldig. Amaronevinen er sødmefull, rik og fyldig med aromaer av tørket frukt og mørk sjokolade. Amarone er fremfor alt viner til retter tilberedt av viltkjøtt

Amarone Classico, Stefano Accordini 780
Amarone Classico, Stefano Accordini       “Il Fornetto” 1115


Husets Vin

Vi har i tillegg  husets  vin som vi stadig endrer. Spør deres servitør.

Dessertvin
Karl Erbes Riesling Eiswein 84
Lenz Moser Trockenbeerenauslese 78
Royal Tokayi 5 Puttonyos 84
Recioto, Stefano Accordini 84

Portvin

Nieport Late Bottled Vintage 92
Smith Woodhouse 84
Graham’s Late Bottled Vintage 92

 

Alkoholfritt
TINE VÅR, Eple og Solbær 270
 
Selvfølgelig har vi også andre viner
...gjemt, men ikke glemt

I tillegg skifter vi ut "husets" viner med gjevne mellomrom.

Har du en vin som du synes vi burde ta inn, så er vi lutter øre.

English Hjem Finn oss på kartet Sideoversikt Kontakt oss

Topp

Compagniet Restauration © 2007-14 | Siteman CMS