COMPAGNIET RESTAURANT

Sjøgata 12
9008 Tromsø
Telefon: 77 66 42 22

post@compagniet.no

for bordreservasjoner bruk:

booking@compagniet.no


ÅPNINGSTIDER

Lunch i Spisestuene

Man-Lør         11.00-16.00

 

Spisestuene
Man-Lør         16:00-23:00
Søndag lukket
 

BAR/NATTKLUBB
Onsdager       21:00-02:00
Torsdager      21:00-02:00
Fredager        18:00-03:30
Lørdager        21:00-03:30
 

 

 

 

 

 

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

I begynnelsen

Sjøgata 12 er en ekte patrisiergård beliggende midt i Tromsøs eldste hovedgate – Sjøgata. Compagniets historie begynner helt tilbake til kjøpmann Lorck som på våre tomter søkte borgerskap i byen i dens første år, 1794.

Så følger kjøpmann Moe og kjøpmann Steensohn, før handelsborger Jørgen C. Dreyer i 1837, lot oppføre denne bygningen som nå huser vår enkle, men fremskutte restauration. Huset ble bygget som forretningsgård og representativt hjem for flere av byens største handelsmenn. Næringsgrunnlaget på den tiden var pomorhandel og fiskeri.

I 1910 ble gården overtatt av Arthur Mack som drev en variert agenturvirksomhet i lokalene. Gjennom tre generasjoner og frem til i dag har familien drevet med handel og service. I 1981 gjennomgikk Sjøgata 12 en større ombygging, og Compagniet kunne åpne sine dører i Handelsborger Dreyers gjestfrie stuer, og i 2001 feiret vi 20 års jubileum.

Husets historiske innhold er beskrevet i Torgeir Rebolledo Pedersens dikt «Nadverd» (1987), hvorfra vi hitsetter et utdrag:
 

Duft
av tradisjon tauverk kaffe tjære maling tobakk
kjøpt og solgt, importert og eksportert
skålt drukket
også i forbudstiden fra en hemmelig luke i vinkjelleren


er agenturenes tid så å si forbi og restauratørenes kommet
her i huset kan du handle i detalj;
Snegler à la Bourguignonne
og
hvitvinsdampede lakserosetter

 

I de siste årene har Compagniet gjennomgått en prosess med bygningsmessige forandringer og oppgraderinger på flere felt.

 

Filosofi

Vår filosofi er å lage et restauranthus med alt under ett tak, der vi kan tilby alt fra et koselig bord for én, via et langbord for 30 personer i Vinterhagen - til selskap for 70 fordelt i våre tre stuer. Spisestuene er i dag der de var for mer enn 150 år siden, og husets byggeherre med sin aristokratiske hustru og 3 døtre, skuer ned fra veggen i «Nordstuen» for å forvisse seg om at bespisningen skjer i ordentlige former. I tillegg skuer andre av husets tidligere beboere og slekt ned på deg og ditt selskap fra veggene.
 

Meny

Vår meny har ikke all verdens utvalg, og er langt fra byens største, men vi synes det holder med noe for enhver smak, så lenge smaken er utsøkt. Råvarene er de friskeste og ferskeste som skaffes kan; sjansen er faktisk ganske stor for at ingrediensene i ditt neste måltid hos oss ennå ikke er høstet, fanget eller flådd.
 

Nattklubben

Vår Nattklubb tilbyr musikk for deg som har lyst til å «riste litt på kroppen» etter en bedre middag på Compagniet eller på en av de andre trivelige spisestedene i byen. Vi har et intimt lite frimerke av et dansegolv. Lar du deg inspirere, så gir vårt diskotekanlegg lyd fra seg til timene blir så mikroskopiske at du knapt får øye på dem. Til ut i de små timer står våre servitører og bartendere klare for å mikse din favorittdrink på et øyeblikk, den være seg alkoholfri eller tømmermannsfremkallende. Musikkønsker etterkommes så langt råd er. Vinterhagen er et fristed bort fra den kanskje litt høye musikken som ellers er i Nattklubben.

 

Vårt mål

Vi har prøvd å ta vare på atmosfæren i det gamle handelshuset, samtidig som vi hele tiden prøver å fornye både huset og oss selv – uten å forstyrre de som fortsatt går igjen i huset (!). Musikken og klesmotene har nok forandret seg, men vårt ønske om at du skal ha det bra som vår gjest er der fullt og holdent. Vi trenger din hjelp til å ta vare på huset, og dine tilbakemeldinger dersom det er ting du mener vi burde gjøre på en annen måte.

Velbekomme!

Hilsen Bjørn & Thomas

English Hjem Finn oss på kartet Sideoversikt Kontakt oss

Topp

Compagniet Restauration © 2007-15 | Siteman CMS