COMPAGNIET RESTAURANT

Sjøgata 12
9008 Tromsø
Telefon: 77 66 42 22

post@compagniet.no

for bordreservasjoner bruk:

booking@compagniet.no


ÅPNINGSTIDER

Lunch Vinterhagen

Man-Lør         11.00-16.00

 

Spisestuene
Man-Lør         16:00-23:00
Søndag lukket
 

BAR/NATTKLUBB
Onsdager       21:00-02:00
Torsdager      21:00-02:00
Fredager        18:00-03:30
Lørdager        21:00-03:30
 

 

 

 

 

 

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

gjemt men ikke glemt...

13. oktober 2011
Tiden for å tenke på julebord er her:
Juleselskapene har allerede begynt
å strømme inn. Vi anbefaler alle som
har tenkt å feire hos oss, om å booke
plass mens det enda er plass.
Vi har som vanlig 3 klokkeslett å velge
mellom kl 18.00, kl 19.30 og kl 21.30.
For de som har kl 18.00 kan vi reservere
bord i baren etter bespisning. De som
har 19.30 i Vinterhagen kan beholde
disse bordene utover natta, og de som
spiser kl 21.30 kan også beholde bordene
sine i restauranten utover natta.

Vi ønsker alle en riktig god førjulstid
hos oss!

Book deres selskap på 77 66 42 22
eller send mail til
post@compagniet.no


Med hilsen oss på Compagniet

 

 29. mars 2011
Compagniet endrer stil:
Restauranten åpner igjen 9. september.

Vi kan love mer mat til en rimeligere
penge.(Dobbelt så mett til halve prisen)

I tillegg blir vi å kjøre julebord som
vanlig. Eneste spisested med nattklubb.
Book deres selskap på 77 66 42 22
eller send mail til
post@compagniet.no


Med hilsen oss på Compagniet

23. mars 2011
Ingen forbindelse
Telenor har, pga. masse vær, lånt ut summetonen til noen andre inntil kl 12:00 torsdag 24. mars.

Kontakt oss gjerne på mail.

 

Med hilsen oss på Compagniet

16. september 2010
 

Hovmester
Vår hovmester har satt seg på skolebenken igjen, og vi søker dennes etterfølger.

Vi kan tilby en særdeles spennende oppgave, der du blir en i laget som skal være med å stake kursen fremover. Ta kontakt på 77 66 42 22, eller på post@compagniet.no. Spør etter Odd, eller merk mailen hovmester.
Eller klikk her

Med hilsen oss på Compagniet 

13. august 2010

Kom å prøv vår nye a la carte meny

Med hilsen oss på Compagniet

 

12. juli 2010

Våre spisestuer holder lukket i perioden
mandag 12. juli - søndag 1. august,
men åpner som vanlig kl 17:00 mandag 2. august.

Vår nattklubb er åpen fredager og lørdager fra kl 22:00
God ferie til de som tar ferie, god sommer til de som ikke gjør det.

Med hilsen oss på Compagniet

04. juni 2010


Tirsdag 01. juni startet Compagniet
med lunchservering. Vi satser i hovedsak
på sushi, men har også supper og salater.

Fusion Sushi er et begrep som betyr at
sushi ikke nødvendigvis bare er med rå fisk.
Vi serverer også sushi med and og rein.

Vi åpner kl 11.00 hver dag (ikke søndag)
Gå inn på vår lunchmeny og se...

Med hilsen oss på Compagniet

 

17. mai 2010
 

 

Er nesten ikke over, før Pinsen setter inn. Men for alle dere/oss som begynner å få nok av helligdager, garanterer vi helligdagsfritt fram til 1. juledag. En fornøyelse skal det bli å kunne få gjort noe arbeide uten å bli tvunget til å ta fri.

1. pinsedag var forresten ikke en helligdag i utgangspunktet, men plutselig ble den det.

Vi benytter uansett anledningen til å ønske alle, nok en god langhelg dessverre uten det været som preget forrige uke.

Med hilsen oss på Compagniet

 

17. mai meny 2010


Vi åpner baren kl 11.00 for kaffe
og kaker, samt spennende småsnacks.

Restauranten åpner kl 15.00 med
denne menyen:

 

Forretter

Cognacgravet rein
rødløk-gastrique, ruccola,
appelsin- og balsamico vinaigrette
kr 155

Kamskjellsalat
salat av spinat, rødløk og eple
bacon vinaigrette
kr 145

Kongekrabbe- og chorizio vårrull
salat, koreansk BBQ
sursøt aprikos dip
kr 155

 

 

Hovedretter

 

Torsk
sauterte sukkererter, mais
spinat og mandler, potetpuré
sitron beurre blanc
kr 320
 

Filet av rein
grillet asparges, tranebærchutney
camembertsaus, urtestekt mandelpotet
kr 350


Andebryst
aprikos-demi, brokkoli
konfisert andelårrisotto
kr 345
 

 

Desserter


Posjert pære
rom- og karamellsaus, vaniljeis
kr 100


Sjokoladeterte
sjokoladeganache, jordbærgelé,
melkesjokolade-mousse, hasselnøtter
kr 130


Multebær crème brûlée
multebærsorbet
kr 135

 

 

Fredag 16. april 2010
 

Bankvesenet på Island har til de grader
klart å tåkelegge finansfadesen. Ved
hjelp av mørke underjordiske krefter har
de klart å vri fokus over på luftfart,
luftforurensing, allergi og billakk.
Vi bøyer oss i støvet. Godt gjort.

Mens dere sitter fast i Tromsø frister vi
med en NY 5 retters meny. Den gjelder
til onsdag neste uke.

Mvh
oss på Compagniet

 

Onsdag 30. mars 2010
 

Påskeåpent i nattklubben 2010.

Fredag 2. og lørdag 3. april kl 22.00 - 03.30

For deg som ikke sitter i en snøhaug og spiser kvikk-lunsj og appelsin... Vi kjører åpent som vanlig i påsken. Vi lover å gjøre fredagen mindre lang, og påskeaften til en helaften. Hjertelig velkommen :-)


 


Fredag 19. mars 2010


Da var vår midlertidige kjøkkensjef på plass. Ukens meny er hans første anbefaling, og er tuftet på vår "vanlige" a la cartemeny. Han vil nå fungere en periode mens vi venter på at den/de endelige kjøkkensjefen(e) er på plass. Vi skal vel ikke stikke under en kjøkkenbenk, at måten vi kommer til å drive vårt kjøkken på, ikke akkurat er vanlig, iallefall ikke i norsk målestokk. Så det er bare å følge med.

Benjamin Serum, som fungerer en periode på Compagniet, kommer fra USA. Han er spesieelt interessert i fisk og skalldyr og liker å blande inn andre smaker fra fjerne strøk. Dette gir en helt spesiell og ny smakopplevelse for kjente og kjære råvarer.

I dag lanserer vi NY a la carte meny. Kom å smak!

 

 

Torsdag 28. januar 2010
 

Mens filmfestivalen markerte sitt 20 årsjubileum, kan Nordlysfestivalen skilte med 22 års virke i byen. Musikkfestivalen er særlig rettet mot våre naboland i øst.

Musikk for enhver smak preger også årets festival. Uten å legge føringer, Robert Wells Rhapsody in Rock, anbefales på det varmeste.

Mens vi tidligere i uke ble velsignet med en god klestørkvind, blir vi i de nærmeste dagene beæret med solid kulde, men gode muligheter for å bivåne festivalnavnet.

Ønsker alle en god Nordlysfestival i perioden 28. januar - 9. februar.
 

 

Mandag 4. januar 2010


Da var julebordene for 2009 historie, og nyttårsaften ble feiret i rakettfart.

Vi vil benytte anledningen til å takke for året som har gått, og ønske dere et riktig godt nytt år.

 

Vår nye meny er like rundt hjørnet, i likhet med vår anbefaling.

 

 

Tirsdag 29. desember


Da var julebordene for 2009 historie, og nyttårsaften står for døra.

Vi vil benytte anledningen til å takke for året som har vært, og det nye som reint og ubrukt står.

Vi jobber nå med vår nye meny som kommer i løpet av første uken i januar.

 

 

 

Torsdag 10. desember

 

Selv om det fortsatt er julebord og andre aktiviteter knyttet til den forestående høytid, vil vi bare benytte anledningen til å minne om at vi holder åpent NYTTÅRSAFTEN, og legger nå ut vår meny, som er en kombinasjon av "nært og fjernt
Vi anbefaler selvfølgelig at du bestiller bord jo før jo heller.

I mellomtiden...
Hva med catering?

• Chilimarinert scampi
• Kongekrabbe naturell
• Pinnekjøtt i tomatsaus (varm)
• Assortert spekeskinke
• Lefserullade med fenalår
• Lefserullade med gravlaks og sennepsaus
• Ribbe- og sviskesnacks
• Fenalår
• Juleskinke
• Assortert spekeskinke
• Tapenade
• Aioli
• Brød
• Smør


Dette forslaget vil koste kr. 250 per person
 

 

Torsdag 12. november
 

Det nærmer seg...JUL!
Så da kan vi informere deg om at julemenyen er lagt ut på våre menysider.

I likhet med fjoråret, er også årets julemeny uten tradisjonell julemat. Skulle det likevel være selskap av større antall som bare MÅ ha julemat, så ordner det seg nok

I mellomtiden, mens dere venter, besøk oss gjerne også i vår bar, der vi på onsdager serverer "BARTAPAS" og SALSA! Små retter til små priser.

Hva med OLIVEN OG FETAOST,FYLT CHILI OG ARTISKOKKER

I tillegg har Per-Ove komponert "varer" som vi garanterer du ikke finner i andre barer, hverken i denne byen eller i barer i andre deler av landet.

I morgen, fredag 13. november begynner de første julebordene, noe som gleder oss. Mest fordi det er mer voksne mennesker å se på byen, og stemningen er da mer avslappet, og folk er i bedre humør.

Ha en god uke
 

 

Tirsdag 2. november

Det nærmer seg...JUL!
Så da kan vi informere deg om at julemenyen er lagt ut på våre menysider.

I likhet med fjoråret, er også årets julemeny uten tradisjonell julemat. Skulle det likevel være selskap av større antall som bare MÅ ha julemat, så ordner det seg nok

I mellomtiden, mens dere venter, besøk oss gjerne også i vår bar, der vi på onsdager serverer "BARTAPAS" og SALSA! Små retter til små priser.

Hva med OLIVEN OG FETAOST,FYLLT CHILI OG ARTISKOKKER

I tillegg har Per-Ove komponert "varer" som vi garanterer du ikke finner i andre barer, hverken i denne byen eller i barer i andre deler av landet.

IDAG TIRSDAG 2. NOVEMBER LEGGES OGSÅ VAR NYE A LA CARTEMENY UT. HJERTELIG VELKOMMEN

 Ha en god uke
 

 

Onsdag 28. oktober

Det nærmer seg...JUL!
Så da kan vi informere deg om at julemenyen er lagt ut på våre menysider.

I likhet med fjoråret, er også årets julemeny uten tradisjonell julemat. Skulle det likevel være selskap av større antall som bare MÅ ha julemat, så ordner det seg nok

I mellomtiden, mens dere venter, besøk oss gjerne også i vår bar, der vi på onsdager serverer "BARTAPAS" og SALSA! Små retter til små priser.

Hva med OLIVEN OG FETAOST,FYLLT CHILI OG ARTISKOKKER

I tillegg har Per-Ove komponert "varer" som vi garanterer du ikke finner i andre barer, hverken i denne byen eller i barer i andre deler av landet.

Ha en god uke


Onsdag 30. september

Vi vet at det er tidlig, men vi vil bare minne deg på at det er underkant av 3 måneder til...JUL!
Så da kan vi informere deg om at julemenyen er lagt ut på våre menysider.

I likhet med fjoråret, er også årets julemeny uten tradisjonell julemat. Vi har ingen problemer med å innrømme at akkurat DEN, lager dere bedre hjemme.

I mellomtiden, mens dere venter, besøk oss gjerne og smak på vår nye a la cartemeny.

...

Debatten om åpningstider for både butikkøl og skjenketider er i full gang, og forslaget om kortere åpningstid er til ute til høring. Uansett utfall, vil det berøre vår bransje – på godt eller vondt. Vi mener at det i stedet for å skade bransjen vår, heller vil gagne den.

Det hersker ingen uenighet om at konsumet av alkohol bør være i kontrollerte former, og de eneste aktørene som kan tilby dette, er restaurantbransjen! Vi kan skjenke 2 alkoholenheter til én person, og vi har også ansvaret for denne personen i værste/beste fall til denne personen er hjemme.

Så vidt jeg vet, har ikke Vinmonopolet begrensninger i hvor mye de kan selge til en 20 åring. Ei heller tror jeg ikke butikkene har begrensninger i hvor mye øl de kan selge til 18 åringer. Av det totale registrerte alkoholkonsumet i Norge, står skjenkingen for mindre enn 15 %, men skylden for helgefylla, den er allerede fordelt.

Slik vi ser det, er kortere åpningstid for restaurantbransjen, eneste måten å få kontroll over overdrevent konsum. Det er ikke vi som står for fylla i byen, det er vorspielene! Mennesker er sosialt anlagt, og VIL treffe andre mennesker. Ved å ha kortere åpningstid på utestedene vil det sørge for at folk vil måtte gå ut tidligere. Dette vil kun gå ut over vorspielene, og det vil alle tjene på… bortsett fra Vinmonopolet og de butikkene som har øl i sitt sortiment!

Ha en kontrollert uke

 

 

Fredag 4. september 2009
 

Vi vet at det er tidlig, men vi vil bare minne deg på at det er underkant av 4 måneder til...JUL!
Så da kan vi informere deg om at julemenyen er lagt ut på våre menysider.

I likhet med fjoråret, er også årets julemeny uten tradisjonell julemat. Vi har ingen problemer med å innrømme at akkurat DEN, lager dere bedre hjemme.

I mellomtiden, mens dere venter, besøk oss gjerne og smak på vår nye a la cartemeny.
 

Onsdag 16. august

Vi har bare én ting å si i dag: NY A LA CARTE MENY
presenteres i dag fra kl 17.00

Velkommen skal dere være!

 

Onsdag 7. juli

Mens vi venter på sommeren…
JULI er årets 7. måned, oppkalt til ære for Julius Caesar, som var født år 100 f.Kr. i denne måneden (den femte for romerne). I Norge ble den kalt ormemåneden, i hvert fall sørpå. Vanligvis årets varmeste måned… hvor da?

I sommer har vi gjort diverse endringer på menyen, og åpnet for litt lettere retter. Denne tiden på året går grillen for fullt, så det er kanskje en ide å tenke på noe lettere.

De lokalt festivalinteresserte kan nå ta seg en liten pause fram til Karlsøyafestivalen som markeres 4-9. august. Havnnesfestivalen i Nordreisa er i perioden 3-5. august.
For begges del, husk å sikre scenen, og lykke til. Kanskje break-a-leg, ikke er det riktige å si.

Når det nærmer seg ferietid er det betimelig å tenke på åpningstider. Nattklubben vil holde åpent hele ferien fra kl 22 fredag og lørdag. Restauranten vil bare være lukket i uke 30 og 31, altså fra 20. juli til 2. august.

Vi vil samtidig benytte anledningen å ønske alle en riktig god sommer, både de som tilbringer den i Tromsø i det badeland VI IKKE HAR, eller drar til steder som er betydelig mindre, men som HAR badeland.

 

 Torsdag 2. juli


Så er det endelig tid for Bukta-festival igjen. Bob Hund er først ut kl 17.00 i dag. Vi ønsker alle festivaldeltakere, arrangører, frivillige og ikke minst de nærmeste naboene lykke til, og håper flest mulig finner veien til Compagniets nattklubb etter konsertene fredag og lørdag.

Når det nærmer seg ferietid er det betimelig å tenke på åpningstider. Nattklubben vil holde åpent hele ferien fra kl 22 fredag og lørdag. Restauranten vil bare være lukket i uke 30 og 31. Vi vil benytte anledningen å ønske alle en riktig god sommer.

Torsdag 18. juni

Tro det eller ei, men det ser ut til at solen for første gang skal sette sitt preg på Midnight Sun Marathon.

Selv om temperaturen antakeligvis kommer til å holde seg til ett et siffer, vil løperne forhåpentligvis oppleve at maratonen lever opp til sitt navn.

Vår oppfordring til dere er å ta masse bilder og legge det ut på all mulig slags nettsteder

Vår anbefaling har også med midnattsola å gjøre:i hjemlige omgivelser eller på De nordnorske blåskjellenen i første rett, via fisken i sushien til reinfileten i hovedretten er Nord-Norge fra sin beste side.

Så får vi bare se gjennom fingre og tær at Belgia forsyner oss med bringebær

God fornøyelse og godt måltid

PS: Vi kan også bringe alt fra vår meny hjem til deg, det er bare å ta kontakt
 

Lørdag 30. mai 2009

Det er bare å notere ned 1. juledag, det er nemlig neste røde dag etter 2. pinsedag!
Pinse betyr forresten ”50 dager” (etter påske), så da vet vi det. 2. pinsedag er forresten ikke en fridag i Sverige, men i stedet har de innført 6. juni, ”flaggans dag”, som fridag.

Sushi har ingenting med det å gjøre, men dersom du kunne tenke deg en aften i godt lag i hjemlige omgivelser eller på hytta eller i tursekken, kan du bare ringe/maile oss, så ordner vi det.

Visste du forresten at selv om vi forbinder sushi med rå fisk, er det bare litt av sannheten, den kan også serveres med kjøtt.

Fisken som brukes til sushi har krav tilknyttet til seg. Dersom du skal lage det hjemme hos deg, må du huske at den skal ha vært nedfrosset i -20C i minimum ett døgn! Mattilsynet anbefaler faktisk 5 døgn. Unntaket er norsk oppdrettslaks der det ikke er krav til nedfrysing.

Som sagt, Compagniets sushi med tilbehør er bare 77 66 42 22 unna, men gi oss litt tid slik at de aller beste og sikreste råvarene er på plass.

Ha en fin pinsefeiring.

 

 

Onsdag 20. mai 2009

Noe godt kommer sjelden alene

Et kjent uttrykk:"Alle snakker om været, men ingen gjør noe med det".

I år derimot virkerdet som om noen har tatt saken i egne hender, for jeg kan ikke huske en finere mai måned enn den vi har nå. Vi samler oss i en felles takk til den det måtte gjelde.

Som overskriften antyder, så er det en annen god ting som skjer i dag.Compagniet lanserer ny a la carte meny.I går hadde vi prøvesmaking og sola skinte bokstavelig talt i munnen. Dette var umåtelig godt. Håper alle våregjester har anledning å komme innom for en smaksopplevelse av de sjeldne

Hilsen alle oss på Compagniet


 

Torsdag 26. februar 2009

Tindved slush er hvilretten i vår anbefaling. Visste du at èn av bærene i Tindved har like mye C vitamin som en appelsin, og mye lettere å bære med seg på tur.

Ha en snøfin uke, og god appetitt.


 

 Fredag 13. februar 2009

Da er festivalene over for denne gang, men Tromsø går uansett ikke inn i noen dvale. Både i Kulturhuset og i Hålogaland Teaters praktfulle bygg står aktivitetene i kø med flere større oppsettinger.

Knut Nærums tolkning av Peer Gynt, er ganske sikkert verdt å se nærmere på, mens Kulturhuset kan friste med både lattergalla, Kari Bremnes og Pingvinrevyen. I tillegg arrangeres også UNN – Festivalen i Kulturhuset, og her behøver du ikke nødvendigvis være UNN-ansatt for å kunne ta del.

På Compagniet kan vi selvfølgelig også friste med noe for enhver smak i februar. Etter at ny meny ble presentert i begynnelsen av januar, har våre kokker gjort noen endringer, og menyen er nå – etter vår smak – vår hittil beste.

Det er ikke uten grunn at nordnorske råvarer er på anbefalingen denne gang. Med fiskestopp og nedleggelser, er valget ganske enkelt; spis fisk!

Det er ikke bare torsk på vår meny. I tillegg til de fiskerettene som alltid er på vårt spisekart, dukker det stadig opp flere sorter som er så ferske at vi ikke får tid til å skrive de inn i vår meny. Den tryggeste måten å være oppdatert på, er å stikke innom titt og ofte.

Vi ønsker alle en riktig god helg, og ei god uke. I skrivende stund er det godt skiføre, dermed skulle helgen være grei.
 


 

Mandag 19. januar 2009

Da er en filmfestivalen over for denne gang, men en ny festival åpner dørene fredag med åpningskonsert i Storsalen på Kulturhuset. Nordlysfestivalen arrangeres i år for 22. gang.

Fra en sped begynnelse i 1988, har den utviklet seg til å bli en betydningsfull musikkfestival som er viktig for byen.

Med besøket av H.K.H. Kronprins Håkon, viser det at festivalens rykte har gått langt utenfor byens grenser.

Er du forresten nysgjerrig på hva som skjer på kulturhuset våren 2009?
Hele vårens program får du på Compagniet…i hefteformat.

En liten pause fra festivalen kan du få ved å besøke våre stuer, der vårt kjøkken har kreert en 5- retters anbefaling med utgangspunkt i lokale råvarer.

Hjertelig velkommen.
 

 

 

Mandag 05. januar 2009

Alle ønskes et riktig godt nytt år!

Ny a la carte meny og selskapsmeny vil være klar og virksom torsdag 8. januar.

 

 

Torsdag 11. desember 2008

Mytene om julebordene.

Det var en gang at alle i utelivsbransjen gruet seg til julebordene. Masse folk ute som ikke hadde vært på byen siden forrige julebord.

Vel, tidene har endret seg, folk er blitt mer kontinentale, hva nå enn det betyr.

Folk storkoser seg, og bråk er noe som i store trekk hørte det forrige årtusenet til. Grunnen er like enkel som den er genial; De voksne inntar utestedene, og ”barna” holder seg borte. Ikke så kult å treffe mamma og pappa på byen.

Noe annet som har endret seg er spisevanene. På Compagniet har vi for første gang tatt bort den tradisjonelle julematen uten at det har lagt noen demper på humøret. Faktisk så er folk kanskje mer fornøyd i og med at de ikke spiser seg ”sprekkmett”

Helgens anbefaling er i ”tradisjonell” Compagnietstil.

God uke

 

 

Tirsdag 25. november 2008

Oops! We did it again!

BIOS CAFÈ PÅ STORSLETT har nok en gang gjort det. For 2. gang har de prestert å bli kåret som beste spisested langs veiene i Norge!

Det er BEUNDRINGSVERDIG av Jane Johansen å satse så friskt og modig som hun har gjort – stikk motsatt av det mange av hennes konkurrenter langs veiene og i byene gjør, nemlig lar seg kjøpe(?) av kjedene.

Vi trenger flere slike som Jane, ei jente som tør satse på lokale råvarer. Hun sier det ikke men gjør det vi alle burde gjøre; støtte opp om de lokale produsentene.

Jeg har selv spist på BIOS, og er imponert. Det bør også befolkningen, ikke bare i Nordreisa være, men også oss andre; av et sted som våger å være seg selv nærmest, nemlig handle lokalt.

Jeg bøyer meg i det lokale støv.

Ha ei lokal uke

 

Fredag 17. oktober 2008

JULEBORD

Joda, det stemmer det, jula er rundt hjørnet, og sauer og
griser går en uviss tid i møte.

På Compagniet freder vi de nevnte dyr, og frister dere med mat som i
høy grad er en naturlig del av høytiden.

Vår tanke er selvfølgelig at dere likevel får deres del av pinnekjøtt og
ribbe.

Men, vi er jo fleksible.

Til sist; vi har antakeligvis noen møbler og innredning til overs
om ikke så mange måneder... GET IT?

God uke(r)

  

Fredag 26. september 2008

Høstmørket har senket seg.
 

Det er så ulidelig mange ting man må ta stilling til om høsten.
Pigg eller piggfri, garasje eller carport, forhjulstrekk eller AWD (All Wheel Drive),
genser eller ikke, Helly Hansen eller noe billig, julebord alene eller skal
gubben/kona være med, kommer TIL på 1. eller 2. plass, vil golfstrømmen snu,
regne det så mye i dag at æ må bruke svømmebrilla, OL eller ikke.
 

Men det er èn ting du ikke trenger å tenke så mye på - det er ukens meny -
den bare må prøves. Det er også lagt ut ny a la carte meny, selskapsmeny
og julemeny.

God fornøyelse

 

Onsdag 3. september 2008

På denne dag

for 1707 år siden, fikk San Marino sin uavhengighet, grunnlagt av St. Marinus,
og dermed verdens eldste republikk - hevdes det.

Nærmere oss, hos vår nabo Sverige, hadde de en annen merkedag,
3. september 1967 kl 05:00, var det slutt på venstrekjøring.
Kl 04:45 fikk alle som hadde lov til å ferdes ute i trafikken, beskjed om å
kjøre over til høyre side og vente til klokken ble 05:15, før de fikk kjøre
videre. Bussene som hadde ratt på høyre side, ble gitt til Pakistan og Kenya.

Dette fører oss naturlig nok til ukens anbefaling, som faktisk ikke har noe
med dette å gjøre.

MEN, kun idag bytter bestikket side, slik at de venstrehendte får bestikket
rett veg.

Gratulerer med 41 årsdagen Sverige.

Hjertelig velkommen både høyre- og venstrehendte.
 

 

Onsdag 20. august 2008

En sommer er over?

Jeg var faktisk i møte de 2 dagene da graderstokken viste over 20C.
Nå er det bare å begynne å forberede seg til neste feriedag, altså 1. juledag.

Kanskje litt tidlig å bli påminnet om det, men bedre føre var; det er allerede
kommet inn bestilling på julebord.
Ta kontakt, så er det gjort.

Vi har avholdt vår ferie, og er nå klar med ermene oppbrettet og nye
menyer, og nye medarbeidere.

Helgens anbefaling begynner forsiktig med en ikke altfor kaloririk meny,
men vi lover å komme sterkere tilbake.

Hjertelig velkommen.
 

 

 

Mandag 4. august 2008

Plutselig var ferien over

Like brått som ferien kom, så er det nå bare å begynne å forberede seg
til neste feriedag, altså 1. juledag.

Kanskje litt tidlig å bli påminnet om det, men bedre føre var; det er allerede
kommet inn bestilling på julebord.
Ta kontakt, så er det gjort.

Vi har avholdt vår ferie, og er nå klar med ermene oppbrettet og nye
menyer og, nye medarbeidere.

Vi takker bl. a. Evelina for innsatsen og ønsker henne lykke til i ny jobb.
Samtidig ønsker vi Sunniva hjertelig velkommen.

Vi åpner våre stuer igjen tirsdag 5. august

Hjertelig velkommen.
 

 

Onsdag 9. juli 2008

Så var sommeren her igjen…?

Kalenderen lyver ikke, sies det, liksom temperaturmåleren bryr seg.

Dog er det nok å ta seg til i Tromsø og omegn som burde varme nok;
Riddu Riđđu (09.-13. juli) ble første gang arrangert i 1991,
og er den viktigste festivalen for urbefolkning her til lands.

Bukta Tromsø Open Air Festival arrangeres for 5. gang i dagens form,
men er egentlig 2 år eldre, og fremstår i dag som en av Norges
aller største rockemønstringer. Vel verdt et besøk.

Og dersom vi, i samme åndedrett, tar med oss ”Arne Franks Dagbok”
på Rica (9.-12. og 16.-19. juli), skulle også det latterlige være på plass.

I påvente av badeland i Tromsø
(der Mack ligger),

God sommer

 

 

Torsdag 12. juni 2008

De er godt i gang...

Etter at Kaikanten nå endelig har åpnet i nyoppusset tilstand, er også vi beæret av å kunne være representert i butikken.
Vårt kjøkken tilbereder f. eks. sushi for salg i butikken, men også andre
spennende produkter som tapenade.

Også en av våre andre leverandører, Mydland, stiller ut noen av sine
produkter i lokalene, så det skulle være nok til å utvide mathorisontene for
noen og enhver.

Og til slutt; 19. juni er dagen for trim.
Midnight Sun Marathon arrangeres for 19. gang.

 

Torsdag 29. mai 2008

Hva skjer på Kaikanten på Pyramiden?

Etter å ha ”bodd” i telt i 1½ måned, begynner de nå å bli klar for å ikle
seg sitt nye fisk og skalldyrskinn.

I neste uke åpner de på ny i splitter nye lokaler, og vi gratulerer, samtidig
som vi føler oss beæret med å få lov til å være med på å bidra både på
åpningen, men også videre i utviklingen av noe som vi mener vil bli et særdeles
spennende konsept.

Følg med, følg med…

Vår anbefaling denne uken er komponert av soussjef Jostein Tveit.

Hjertelig velkommen til en smaksopplevelse i våre stuer, sommeren er på tur.
 

 

Mandag 28. april 2008

I vårens tegn

Du kjenner det i kroppen. En yrende spire dypt inne i magen. Den er litt vanskelig å sette navn på, men noen kjenner litt rastløshet, sprudlende glede og forventninger om noe positivt.

Alle du treffer er plutselig mer smilende og glade. Det smitter over, og du føler
deg lettere til sinns. Livet er bare herlig når du skjønner at den lange ventetiden endelig er over; Compagniet lanserer NY MENY på onsdag.

Kom og del gleden med oss!


Hjertelig hilsen oss på Compagniet
 

FREDAG 14. MARS 2008

Påsken står for døren

Da er det på sin plass å informere om åpningstider. I og med at Tromsø by i
stor grad tømmes for folk i påsken, velger vi å holde restauranten lukket
f.o.m. mandag 17. mars t.o.m. mandag 24. mars

Nattklubben holder åpent påskeaften fra kl 22.00

Vi ønsker alle våre gjester, gamle og nye,
en riktig god påske.

Hilsen oss på Compagniet
Bjørn Haug
 

 

TIRSDAG 26. FEBRUAR 2008

Hvor ble vinteren av?

Mens vinteren lar vente på seg, kan du kanskje vurdere å tilbringe noen timer
i våre stuer.

Våre kokker har hver dag en anbefalingpå både 3, 5, og 7 retters gourmetmåltid

I tillegg kan du jo se ivår meny, bestemme deg for hovedrett, så tryller
våre kokker frem en flerretters surprisemeny der ditt valg er en av
rettene.

Ny menyanbefaling kommer på våre sider hver torsdag, så følg med.

Hilsen oss på Compagniet

 

FREDAG 1. FEBRUAR 2008

Ikke før er både èn, to og tre festivaler over, før neste setter inn.

I perioden 4.-10. februar arrangeres Sámi vahkku eller samisk uke i byen med
aktiviteter av ymse slag som idrettsgalla, marked, matkurs og reinkappkjøring.

Mari Boine står akustisk og klar på Kulturhuset torsdag 6. februar, og er vel verdt et besøk. Hele programmet finner du her.

Uansett hva helgen og uken måtte friste deg med, på Compagniet kan vi friste
deg med nye smaker fra en ny meny.

I tillegg kan vi gi deg forløsende rytmer i vår nattklubb til timene blir så små at
du knapt får øye på dem.

God uke

 

Søndag 20. januar 2008

Vi er stolte av å kunne presentere en ny meny

Kjøkkensjef Roy Olsborg og Soussjef Jostein Tveit har, sammen med sin stab, siden jul jobbet med vår nye a la carte- og selskapsmeny. Resultatet kan dere se på våre menysider.

Vel, selskapsmenyen er helt ajour tirsdag 22.jan. Vi har hatt vår smaking, nå gjenstår det bare at du gjør det samme.

Du finner oss midt i Tromsø's mest travle del av restaurantbyen.

I vårt kvartal i Sjøgata er du omgitt av restauranter og kafèer, og ikke minst, du er omgitt av 6 hoteller. Det som ligger lengst unna er nesten ett minutts spasertur fra oss. Bor du derimot på Grand, har du en god gange foran deg - nesten 3 minutter!

Filmfestivalen er over, nå er det på tide å slappe av med Nordlysfestivalen som begynner tirsdag 22. januar -

dagen etter at solen dukker opp igjen, GOD SOMMER.

Ha en fantastisk uke
 

Fredag 4. januar 2008

Godt Nytt År

Da var høytiden over for denne gang, og på tide å brette opp ermene etter etegildet. Man kan f.eks. gyve løs på Mørketidsløpet 2008, som går av stabelen lørdag 5. januar.

Blir det for tøft, kan man jo la det være en passe overgang med TIFF 2008 som går av stabelen i perioden 16.-21. januar. Mange gode stoler å velge mellom.

Ett alternativ som vil fungere uansett, er å sette deg godt til rette i en av stolene i våre spisestuer å la deg friste av vår anbefaling som er en av våre klassikere gjennom snart 18 år.

Jeg vet det er litt vel tidlig, man har dere tenkt på julebord, det vil nemlig bli arrangert i år også.

God uke
 

 

Mandag 31. desember 2007

Vår kjøkkensjef og soussjef er i full gang med å forberede vår neste
a la cartemeny.


Avslutningen på året feirer vi ved å tilby en 5-retters satt meny med smaker fra Nord-Norge, og ikke minst med lettere innhold enn det de fleste har inntatt i løpet av julebordstiden. Var du forresten en av de som ikke fikk plass hos oss på julebord iår? Vel, kanskje du skal begynne allerede nå å tenke på at det kan lønne seg å bestille julebord før sommeren, så er det iallefall gjort

I mellomtiden ønsker vi dere alle et riktig godt nyttår – det siste året der du og jeg får sende opp raketter – og det er kanskje like greit.

Vi åpner våre dører igjen fredag 4. januar 2008

 

 

Torsdag 27. desember 2007

Da er gavene levert, brukt og kanskje byttet.
Ribbe, pinnekjøtt, and, kalkun og mye annet fortært.

Vi har justert menyen, og er nå i gang med å forberede vår nye meny som skal være klar i løpet av uke 2-3 i januar.

I mellomtiden ønsker vi dere alle et riktig godt nyttår – det siste året der du og jeg får sende opp raketter med styrepinne – og det er kanskje like greit.
 

 

21.desember 2007

Det nærmer seg.


Mens regnet pøser ned, og landet er snudd opp/ned i forhold til hvordan temperaturene er fordelt, synger Mahalia Jackson Silent Night som om alt skulle være fryd og stall

Betjeningen på Compagniet valgte, som for 2 år siden, å gi julegaven fra Compagniet til Bymisjonen. Kr 6 250 ble overrakt til en veldig takknemlig og viktig organisasjon.

Vi på Compagniet ønsker alle en fredfull jul, og et godt nyttår - gjerne i form av en bedre middag i våre spisestuer på nyttårsaften. Vår nyttårsmeny finner du her.

I disse kryssordtider, det er idag 94 år siden det første kryssordet ble gitt ut...
 

 

Hei, og takk for sist.

 

 

 


 

4. desember 2007

 

I en stressende juletid, er det ikke alltid så lett å få tiden til å strekke til – til blant annet å oppdatere hjemmesiden vår. Beklager!

DESEMBER er årets 12. måned, men navnet har den fått fordi dette var romernes tiende.
Hos oss ble den kalt kristmåned, frostmåned eller julemåned.

Nå stresses det med å få alt på plass til julen, og butikkene stresser med å få deg innenfor dørene, dvs. det klarer vi vel selv.

Men da er det også viktig å ta seg tid til å roe ned, som f. eks å gå på museum; Klikk deg inn på Nordnorsk kunstmuseum. ”Den ville natur” er en utstilling i den sveitsiske og norske romantikkens ånd. Eller ta/klikk deg en tur på Løiten Lys i Skippergata og la freden og roen senke seg.

Selvfølgelig er det ett alternativ til; I julens’ ånd er anbefalingen i våre stuer på Compagniet en mør filet av reinkalv. Hummerkremsuppe og bringebær før og etter, gjør retten komplett.
Se selv på vår anbefaling.

I løpet av kort tid blir også vår meny for nyttårsaften lagt ut, så følg med.

I mellomtiden, god uke


 

17. oktober 2007

Vårt lille 80-tallsparty ble en stor suksess med mye pastellfarger og ordentlig musikk i lokalene. Hva som blir fargene på Compagniet fremover, er en annen sak(?)
Vi står nå foran en ansiktsløfting på huset i 2008. Hvordan det til slutt blir seende ut, kan kanskje dere også være med på å finne ut av. Vi anbefaler dere å følge med, det kan lønne seg.
Uken som gikk så slutten(!) på 2 utesteder i byen. Big Horn Steakhouse fikk en kort levetid i byen, men kanskje ikke for godt. Mens besøkende på restauranter ellers rundt omkring i landet går mer over på lettere retter og fisk, holder Tromsø stand som en aldri så liten kjøttby. Med både OL og Kystens Hus på planleggingsstadiet, beviser vi kanskje at vi er anderledesbyen, og kanskje det er likegodt.

Ukens anbefaling er villere enn på lenge, og vi kan lokke med både en 3-retters og en 5-retters meny. Klikk deg inn her, og se selv.

Vi ønsker dere alle en god uke i et nesten snøfritt Nord-Norge.




09. 10 2007


Jula sitrer i kroppen

No har vi vaska golvet og vi har børi ved....................

Her på Compagniet har vi allerede planlagt jul i flere uker. Det har vi oppdaget at mange andre også har gjort. Mange bedrifter og private selskap er tidlig ute med reservasjoner til julebordet. Enda finnes ledige plasser, men dere må ikke vente for lenge. Det fylles fort opp. Personlig har jeg intet i mot gatekjøkken, men det kan bli litt kaldt å feire julebordet der.

Lørdag 13. oktober arrangerer vi et 80-tallsparty, hovedsaklig for dem som var gammel nok til å oppleve det. Her tilbyr vi retro med musikk og drinker fra tiåret, samt fingermat mellom
kl 20.00 – 22.00. Vi håper at flest mulig bruker sine kreative evner og kler seg i 80-tallstil.
Vi kårer og premierer kveldens beste antrekk, Queen og/eller King of the Night, så la deg inspirere.
Dette arrangementet er i samarbeid med Gro Isaksen og hennes initiativ på Facebook. Her kan du logge deg inn å melde deg på.

Ha en fortreffelig uke
Bjørn Haug


 

13. august 2007

Hoppas alla har haft en fin sommar!

Nu är semestern över för de flesta. Man hör mycket skryt om det fina vädret som har varit och fortfarande är, här uppe i nor. Det betyder tyvärr inte att solen har skinit på alla i sommar… I södra delen av scandinavien fick man bara se till att bli vän med regnet. Compagniet har nu öppnat dörrarna igen in till restaurangen och fortsätter ett tag till med menyen som kom rätt innan semestern. Vår nya kökschef Roy har nu sina första dagar på huset. Han är hjärtligt välkommen av oss alla! Vi har ockå glädjen av att välkomna två nya lärlingar.

Vi ses!

Evelina Logg med kollegor 
 


 

6. Juli

I sommerens tegn

Nå er det endelig sommer, også her nord. Nyt livet og sola mens vi har den. Det være seg grilling, solbading, turer i skog og mark eller annet. Husk at du fortsatt
kan gå på Tromsdalstinden, selv om den er solgt.

Åpningstider for Compagniet ferien:
Baren har åpent fra kl 22.00 – 03.30 hver fredag og lørdag
Restauranten holder lukket i perioden: 09. juli – 06. august

I sommer er det spesielt to arrangement du bør få med deg;
Buktafestivalen som går av stabelen 19. – 21. juli og
Døgnvillfestivalen 24. – 25. august.
Det blir garantert mye god og uforglemmelig musikk.

Vi ønsker alle våre nåværende og fremtidige gjester en skikkelig fin sommer.

Hilsen alle på Compagniet
Bjørn Haug



24. mai 2007

NY MENY!!!!

Da kan dere ta av hatten, våren er kommet, og snart mener vær og vind det samme.

Pinsehelgen er rett rundt hjørnet, og Sverige gjør seg klar til sin nasjonaldag 6. juni. Svenska Flaggans dag er også (selvfølgelig) Gustavs navnedag. Når det gjelder å markere sin dag, har de nok en god del å gjøre før de tar oss igjen på måten vi feirer den på. Men de kan jo ta i bruk en ubenyttet ressurs – alle svenskene som bor i Norge, og i alle fall i Tromsø. Måten de feirer vår dag på er fabulous, og svenskene kan trygt leie de inn… på den betingelsen av at de leverer de uskadde tilbake.

På Compagniet feirer vi våren med NY MENY, en meny vi er stolte av, og som kjøkkensjef Jostein har jobbet iherdig med. Menyen har mange ”nye” smaker, og ikke minst spennende sammensetninger, som vi selvfølgelig er spente på om dere liker.

I skrivende stund sitter betjeningen og prøvesmaker, mens jeg sitter med mitt knekkebrød (Wasa) med leverpostei og agurk.

Til slutt; nyt dagen, som er Bob Dylan, Sissel Rønbeck og Oooaaa Cantona sin gebursdag. For ordens’ skyld, 1ste pinsedag er siste neste offentlige fridag før tirsdag 1ste juledag!!

God uke

Odd



27. april 2007

 

Håll i hatten folk och gör er klara. Nu är den nya À la carte- menyn precis bakom hörnet!!!

Vi börjar också närma oss 17 Maj….igen! Tiden bara flyger förbi och åren går fort. För min egen del har jag snart varit i Tromsø i 4 år. Det betyder att jag har jobbat här på Compagniet i 3,5 år.
17 Maj är den stora dagen, då alla ni norrmän firar att ni blev kvitt oss svenskar*. Jag blir faktisk avundssjuk på att vår nationaldag i Sverige, inte firas så som här. En fantastisk dag med fina kläder och glada miner!

På 17 Maj ska Compagniet vara öppet som vanligt. Baren omvandlas till cafe och öppnar klockan 11.00. Där kan man då ta sig en paus, slappna av med lite kaffe och något litet att äta på. Restaurangen öppnar klockan 16.00 med en specialmeny ägnat denna dagen. Vill man säkra sig ett bord, borde man ringa och beställa på förhand (telefonnummer 77664222). Vi ska även försöka, så gott det går, att ta emot de gäster som kommer oanmälda till restaurangen.

Andra röda dagar i Maj som Compagniet har valt att ha stängt blir den 1 Maj och den 28 Maj. Planera inte att komma hit just de dagarna, för det är så tråkig att komma till en låst dörr. Ni är istället hjärtligt välkomna många andra dagar!

Vi ses hoppas jag!

Evelina

*= Her må det skytes inn at uansett hvor mye vi ville det, så ble vi ikke ”kvitt” svenskene før i 1905.
Red. Comp. anm.


19. april 2007

 

Vel overstått påske

Leser i avisa at det har vært en særdeles rolig påske for Folkehjelpa og Røde kors, iallfall her nord. Det skyldes nok mer været enn gode skiferdigheter og forsiktighet. Kanskje har Kong Vinter forbarmet seg over underskuddet ved UNN og laget et uvær uten sidestykke, i håp om at ingen torde driste seg ut, i den hensikt å brekke både armer og bein.

Det var visstnok ikke underskuddet ved UNN, som førte til at Knut Schrøder valgte å si opp sin stilling som direktør. Vi stiller oss i rekken av beundrere for den jobben han har gjort. Det er store sko å fylle for arvtakeren.

Akkurat nå er vi midt inne i studentuka som går av stabelen 14. april - 28. april. For de oppegående er det lett å regne ut at det i realiteten er 14 dager, og ikke en uke.

Her på Compagniet har vi startet arbeidet med ny meny. Som alltid er målsetningen at den skal bli bedre enn den forrige. Den er tilgjengelig for våre kjære gjester når alle smaksnyanser er på plass, ikke før. Vi annonserer her på vår hjemmeside og i avisa. I den forbindelse søker vi etter kjøkkensjef eller souschef. Vi har vært så "heldig" å miste to eminente kokker til henholdsvis: Den norske ambassaden i Washington og Den norske ambassaden i Stockholm. Det er fint å kunne bidra til utenrikspolitikken, men vi trenger en erstatter.

Ha en fortreffelig uke
Bjørn Haug

 

Tromsø, 23. mars 2007


Snön går bort och kommer tillbaka i denna tiden på året i Tromsø. Personligen kan den bara hålla sig borta till nästa jul om jag fick välja… Men alla är vi lika glada att vi har fått solen tillbaka.

Här i huset på Compagniet har vi nyss startat med en ny a la carte- meny som Jostein Tveit med kollegor har skapat. Vi har fått många fina ord om den hittills. Kom och smaka något som frestar du också!!!

Vi börjar närma oss påsk med ägg, gula små kycklingar och allt som hör påsken till. Från söndagen den 1 april till måndagen den 9 april är restaurangen stängd. All personal tar semester härifrån och några väljer då att utforska världen istället. Många tar sig säkert också en tur på fjället, grillar eller förflyttar sig till sina stugor runt omkring.

Vi vill i allafall önska alla en glad påsk och hoppas att vi ses snart!

Med vänliga hälsningar Evelina

 

Tromsø, 17. januar 2007

TIFF, OL og NORDLYSFESTIVALEN

Da er det den tiden på året igjen, når ansatte i butikker og ellers i næringslivet kommer kinotrøtte på jobb etter å ha overvært diverse filmer på Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Filmfestivalen arrangeres i år for 17de gang, og blir bare større og større, noe som er flott for byen, og flott for kulturen i nord. Den er for øvrig Norges femte største kulturarrangement

Noe som også er bra for landsdelen, er Åslaug Hagas utspill om Tromsø som OL-byen i det året jeg fyller 59, 2018.

Nå er jo ikke akkurat det noen bombe siden det forlengst er programfestet i SPs program. Men, som en eller annen indignert arrangør litt lengre sør i landet så treffende sa det på Dagsrevyen; ”hun trengte jo ikke si det nå”.

Vi nærmer oss også Nordlysfestivalen, som er en særdeles spesiell opplevelse, og kanskje særlig for de spesielt interesserte.

Julebordene er for lengst over, men vi merker at flere kutter ut julebordene, og heller tar en markering på nyåret, noe selvfølgelig vi er glade for.

Vi vil samtidig benytte anledningen til å takke alle som besøkte oss i julebordstiden, men vil samtidig beklage dersom noen ikke fikk ”som forventet”. Julebordstiden er hektisk for alle, men dere er selvfølgelig hjertelig velkommen til å besøke oss i ”rolige tider” også, når julemat ikke dominerer menyen.

Til slutt, vår kjøkkensjef Tor Arne Rasmussen takker for seg, og setter kursen mot den norske ambassaden i Stockholm. Det blir da den andre kokken fra Compagniet som setter kursen mot utlandet. Ingeborg jobber på den norske ambassaden i Washington DC, der for øvrig undertegnede jobbet på 70 og begynnelsen av 80 tallet, men IKKE som kokk.

Ha en fortreffelig uke.

Odd

 


Aktuelt 5. desember 2006 

Boikotte julenissen!!!?

Joda, det skjer faktisk - i Tyskland og Østerrike.
Der har forretningsstanden bestemt seg, med over 90 % oppslutning, for nettopp det.

Julenissen i den form vi ser i dag, har ingenting med julebudskapet å gjøre, og derfor er han fjernet fra butikkvinduer og andre steder der den kan forventes å være.

Litt rett har de vel siden dagens julenisse ble ”oppfunnet” av Coca Cola rett før andre verdenskrig, og var særdeles kommersielt dekorert med en ikke ukjent logo.

6. desember er for øvrig Nikolausdagen. Nokolai av Myra, biskop i sørvest Tyrkia rundt år 300, døde 6. desember mellom år 345 og 351, og ble på 700-tallet gjort til skytshelgen i Russland. Til Vest-Europa kom den på 900-tallet, og ble så tatt med til Amerika av nederlandske protestanter. Der endret de navnet fra nederlandske Sinterklaas til Santa Claus.

Etter hvert blandet det nordiske forestillinger om nissen, og sagte men sikkert ble den skjøvet nærmere jul, hvor den i dag ser ut til å trives sammen med forretningsstanden. Bildet av nissen med slede og reinsdyr oppstod i USA, og kan stamme fra nordiske forestillinger om Tor med bukkene.
Den nederlandske Sinterklaas bruker tradisjonelt hest. (Ref: www.dagsdato.no )

Med eller uten julenisse, vi på Compagniet ønsker alle, gjester her eller der, en riktig god jul, og husk, vi holder åpen NYTTÅRSAFTEN med en satt meny, den dukker opp om litt på våre sider.

God(e) uke(r)

Odd

 

English Hjem Finn oss på kartet Sideoversikt Kontakt oss

Topp

Compagniet Restauration © 2007-14 | Siteman CMS